Модуль 3. Головний інструмент кухаря — його Величність Ніж

Відеоуроки

Рецепти

Тест
Перевір себе
Почати
Техніка нарізки, схожа на брюнуа, але для кубиків більшого розміру має назву:
Далі
Перевірити
Дізнатися результат
До багатошарових овочів, які неможливо нарізати ідеальним кубиком, застосовується техніка нарізки:
Далі
Перевірити
Дізнатися результат
Ніж, який використовується для зняття м'яса з кісток має назву:
Далі
Перевірити
Дізнатися результат
Овочі, які входять до суміші для бульйону, інколи називають так само, як і цю техніку нарізки:
Далі
Перевірити
Дізнатися результат
Офісний ніж:
Далі
Перевірити
Дізнатися результат
Техніка нарізки, при якій ми максимально намагаємося дотримуватись природної форми овоча, називається:
Далі
Перевірити
Дізнатися результат
Нарізка кубиком, від 1х1 мм до 2х2 мм має назву:
Далі
Перевірити
Дізнатися результат
"Пташиний клюв" — це:
Далі
Перевірити
Дізнатися результат
"Bridage" — це:
Далі
Перевірити
Дізнатися результат
"Malette a couteau" — це:
Далі
Перевірити
Дізнатися результат
Дякую за старанність
Дякую за старанність. Але рекомендую ще раз переглянути матеріали та відео для засвоєння теорії, до того як починати виконувати домашнє завдання.
Пройти ще раз
У вас хороший результат
Вітаю, у вас хороший результат. Але рекомендую ще раз переглянути матеріали та відео для засвоєння теорії, до того як починати виконувати домашнє завдання.
Пройти ще раз
Відмінний результат!
Вітаю! Ви добре засвоїли теорію та у вас відмінний результат!
Пройти ще раз

Додаткові матеріали до модуля 3

Завантажуйте додаткові матеріали, щоб максимально заглибитися у тему та засвоїти модуль.

Домашнє завдання для самостійної роботи

Перед тим, як приступити до самого приготування, виконайте ці кроки:
1. Подивіться теоретичні відео Модуля 3 та відео Рецепт 11.
2. Купіть продукти за списком, який у вас є в конспекті рецепту та ті, що потрібні для нарізок. Не забудьте про поради Олі з відеоуроків.
3. Перегляньте рубрику 1 та рубрику 2: там ви знайдете пункти, за якими ваше задання буде оцінюватися.
4. Подивіться приклади фото основних процесів та фото нарізок.

Після цього ви можете сміливо переходити до нарізок та приготування страви. Не забудьте зробити 9 фото нарізок та 5 фото в процесі приготування та надіслати їх Олі Мартиновській. Бажаю вам успіхів у приготуванні. Дуже чекаємо на ваші фото. Впевнена, у вас все вийде!)
На цьому тижні вашим домашнім завданням буде — повторити всі 9 технік нарізки. Також вам потрібно буде повторити Рецепт №11: рататуй та сфотографувати 4 основні процеси й готову страву.
Усі фото вам потрібно надіслати Олі Мартиновській до 23:59 по Києву до 26 лютого.
Зворотній зв'язок від Олі ви отримаєте до 23:59 по Києву до 05 березня.
Дедлайн завдання

Техніки нарізки

Фото
Назва процесу
Нарізка моркви технікою брюнуа
Нарізка моркви технікою жюльєн
Нарізка ріпчастої цибулі чи цибулі-шалот технікою сізле
Нарізка ріпчастої цибулі чи фенхелю технікою емансе
Нарізка ріпчастої цибулі чи селери технікою мірпуа
Нарізка кабачка чи цукіні технікою жардіньєр
Нарізка кабачка чи цукіні технікою маседуан
Нарізка кабачка чи цукіні технікою турне
Нарізка моркви чи селери технікою пейзан

Процеси приготування рататуя

Фото
Назва процесу
Нарізка баклажану, цукіні, цибулі та перцю технікою мірпуа
Бланшування томату
Припущені овочі
Томатний соус
Готова страва